До уваги мешканців Сумської ТГ! Куди звертатися з питаннями щодо ремонту доріг

До КП «Шляхрембуд» надходить багато звернень від мешканців обласного центру та навколишніх сіл, які входять до складу Сумської міської ТГ, з питаннями на кшталт: «Чому не ремонтується наша дорога»? «Коли буде зроблена  ось ця вулиця»? « Вже давно треба потребує ремонту така-то ділянка…» тощо.

Хочемо наголосити, що подібні питання до КП «Шляхрембуд» – не за адресою. Підприємство не має повноважень самостійно вирішувати, які саме дороги ремонтувати і коли.  

КП «Шляхрембуд» надає послуги з поточного ремонту та утримання доріг на території Сумської міської ТГ як підрядна організація, що виграла відповідні тендери, тобто є лише виконавцем. А перелік об’єктів, об’єми робіт та їх специфікацію, терміни виконання тощо визначає замовник, який фінансує ці послуги, – департамент інфраструктури міста Сумської міської ради.

Читати також: Цього року дороги в Сумах ремонтуватимуться в три етапи

У свою чергу, департамент інфраструктури складає плани з ремонту доріг на підставі:

безпосередніх звернень мешканців, установ та організацій;

звернень та запитів депутатів Сумської міської ради, що працюють із виборцями на своїх округах;

звернень патрульної поліції (щодо ділянок із значними пошкодженнями дорожнього покриття, які можуть спричинити аварійну ситуацію);

за пропозиціями  міського голови;

за результатами щорічних оглядів вулично-дорожньої мережі;

з урахуванням фінансових можливостей бюджету громади.  

Таким чином, з питаннями (проханнями, претензіями, вимогами тощо) щодо включення до плану ремонту тих чи інших вулиць (ділянок доріг) мешканці Сумської міської територіальної громади можуть звертатися:

  • до департаменту інфраструктури міста;
  • до  депутата Сумської міської ради, який закріплений за вашим округом, або (за бажанням чи в разі необхідності) до будь-кого з 42-х депутатів Сумської міської ради незалежно від округу;
  • до міського голови м. Суми;
  • до управління патрульної поліції Сумської області.