Ожеледиця у Сумах: на дорогах працювало 6 одиниць техніки КП «Шляхрембуд»

У ніч із 18 на 19 листопада  через погіршення погодних умов (перепади температур, опади у вигляді мокрого снігу) та утворення ожеледиці на дорогах Сум, спецтехника КП «Шляхрембуд» уперше в цьому сезоні виїздила на обробку доріг протиожеледною сумішшю.

Загалом уночі по місту працювало 6 піскорозкидачів. У першу чергу оброблялися основні автомагістралі та вулиці, по яких курсує громадський транспорт.

Читати також: У Сумах оголошено тендер на утримання вулично-дорожньої мережі та штучних споруд у 2022 році

Нагадуємо, що посипання доріг протиожеледною сумішшю здійснюється за певними маршрутами й затвердженими графіками. До того ж у процесі роботи піскорозкидачі декілька разів повертаються на базу для дозаправки протиожеледною сумішшю. Таким чином, обробити всі вулиці одразу протягом короткого проміжку часу неможливо.

Тому при ускладненні погодних умов водіям завжди слід бути особливо уважними та обережними, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищувати швидкість.

А голове – своєчасно потурбуватися про заміну літніх шин на зимові. Адже навіть при належній обробці доріг протиожеледною сумішшю їздити під час зимової негоди на авто з літніми шинами занадто небезпечно.