Перелік  вулиць, що підлягають утриманню у 2023 році, може збільшитися

Замовник послуг з утримання вулично-дорожньої мережі та штучних споруд на території Сумської ТГ – департамент інфраструктури Сумської міської ради – розглядає можливість збільшити кількість вулиць, що будуть прибиратися у 2023 році.

Нагадаємо, що наразі діючим договором з КП «Шляхрембуд» передбачено зимове утримання близько 70 вулиць у Сумах,  без урахування приватного сектору, а літнє прибирання буде здійснюватися лише на 38 вулицях.

Обмежена кількість об’єктів, що підлягають утриманню, пов’язана із недостатнім фінансуванням, яке передбачили депутати Сумської міської ради на виконання вказаних послуг у бюджеті громади на поточний рік, а саме –  42 390 000 грн. , що майже втричі менше за реальну річну потребу.

Читати також: Утримання вулично-дорожньої мережі в Сумах у 2023 році здійснюватиме КП «Шляхрембуд»

Така ситуація призводить до нарікань з боку мешканців громади та порушень у роботі громадського транспорту в районах приватного сектору Сум.

Тож наразі замовником розглядається можливість укладання додаткової угоди  з КП «Шляхрембуд» для розширення переліку об’єктів із відповідним збільшенням суми фінансування.

У разі підписання такої угоди оновлений перелік об’єктів буде оприлюднено на сайті КП «Шляхрембуд».

З діючим переліком можна ознайомитися за цим посиланням.