Техніка КП “Шляхрембуд” працює в посиленому режимі

Через ускладнення погодних умов та сильні опади у вигляді снігу КП “Шляхрембуд” Сумської міської ради зранку 13 січня працює в посиленому режимі.

Нагадуємо, що, згідно правил утримання доріг у зимовий період, під час снігопаду проїзна частина спочатку обробляється піщано-сольовою сумішшю, аби розм’якшити снігові маси й запобігти утворенню накату, після чого до роботи приступає снігоприбиральна техніка.

Тож до 12.00 13 січня на дорогах Сум працювало 7 піскорозкидачів, а також 5 тракторних щіток КО-707 (великі). Ще 7 тракторних щіток марки “Білорус” (маленькі) розчищали тротуари.

Читати також: Які дороги ремонтуватимуть у Сумах в 2021 році?

З 12 години почала роботу велика снігоприбиральна техніка. Загалом на розчищенні проїзної частини доріг у Сумах наразі працює 22 одиниці снігоприбаральної техніки: 12 автомобілів ЗІЛ, 5 МАЗів і 5 великих тракторних щіток КО-707.

Зважаючи на те, що снігопад не припиняється, продовжують працювати і піскорозкидачі, і маленькі трактори “Білорус” (на тротуарах та пішоходних вулицях).

Вся спецтехніка КП “Шляхрембуд” працюватиме безперевно у цілодобовому режимі до припинення опадів та повного розчищення доріг та тротуарів від снігу, відповідно до договору з департаментом інфраструктури міста.

Читати також: Сумські шляховики підбили підсумки року

Нагадаємо, що за оперативною інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології погіршення погодних умов на території Сумської області триватиме щонайменше 5 діб – з 13 по 17 січня 2021 року. А саме, очікується зниження температури повітря уночі до 20 градусів морозу та вдень до 17 градусів морозу, снігопад, вітер різних напрямків від 5 до 10 м/сек, можлива ожеледиця на дорогах.

КП “Шляхрембуд” вкотре звертається до власників автотранспортних засобів з великим проханням не залишати свої авто на узбіччях доріг, аби не заважати оперативній роботі снігоприбиральної техніки.

Будьте уважні та обережні за кермом, дотримуйтесь правил дорожнього руху, переходьте проїзну частину тільки у дозволених місцях.

Бережіть себе!