У Сумах оголосили тендер на поточний середній ремонт проспекту Лушпи

9 квітня департамент інфраструктури міста Сумської міської ради оголосив тендер на послуги з поточного середнього ремонту проспекту ім. Михайла Лушпи в обласному центрі.

Подання тендерних пропозицій відбуватиметься до 11 травня включно, аукціон заплановано на 15 червня. Згідно тендерної документації, роботи мають будти виконані до 30 листопада 2021 року.

Детально з умовами тендеру можна ознайомитися за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-04-09-003123-a

Варто зазначити, що тендер оголошено замовником на очікувану вартість 100 млн. грн. У той же час, відповідно до розпорядження голови Сумської ОДА Василя Хоми від 15.03.2021 №132-ОД, яким затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2021 році, на ремонт проспекту ім. М.Лушпи в Сумах передбачено 50 млн. грн.

Тобто прорахована замовником (департаментом інфраструктури) потреба у фінансуванні вказаного об’єкту – вдвічі більша за наявний обсяг коштів державної субвенції. У бюджеті Сумської міської територіальної громади на 2021 рік кошти на ремонт проспекту М.Лушпи станом на сьогодні теж не передбачені.

Чи буде виділено додаткове фінансування, за рахунок яких джерел та коли – наразі невідомо.