Які вулиці у Сумах чиститимуть від снігу цієї зими

КП «Шляхрембуд» нагадує перелік доріг, тротуарів, мостів та шляхопроводів на території обласного центру, які підлягають зимовому утриманню у 2021 році.

Нагадаємо, що це лише близько 90 вулиць із понад 700, які є у Сумах (без урахування внутрішньо квартальних доріг та проїздів).

Чи розшириться цей перелік у 2022 році, чи, навпаки, зменшиться, чи то залишиться без змін – залежатиме від того, скільки коштів буде передбачено в бюджеті Сумської громади на утримання вулично-дорожньої мережі.

Читати також: 14 грудня КП «Шляхрембуд» здійснювало профілактичну обробку доріг для запобігання утворенню ожеледиці

У поточному році на ці послуги було виділено лише 53,9 млн. грн. при розрахованій замовником потребі у 105 млн. грн. Тому внутрішньо квартальні дороги та проїзди, вулиці приватного сектору, а також дороги до навколишніх сіл, що входять до складу Сумської ТГ, не увійшли до договору на зимове утримання, який укладено між департаментом інфраструктури міста СМР та КП «Шляхрембуд» на 2021 рік.

Як уже повідомлялося, департамент інфраструктури міста оголосив тендер на послуги з утримання вулично-дорожньої мережі та штучних споруд на території Сумської міської ТГ у 2022 році  на очікувану вартість 130 млн. грн., але реальна сума фінансування поки що невідома.

Затвердити бюджет Сумської громади на 2022 рік депутати Сумської міської ради планують на сесії 30 грудня.