На ремонт доріг у Сумах виділено 28 млн. грн. державної субвенції

27 січня 2022 року голова Сумської ОДА Дмитро Живицький підписав розпорядження №27-ОД, яким затвердджено напрями використання та перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2022 році.

Згідно з документом, із майже мільярда гривень так званої дорожньої субвенції (960,8 млн. грн.), яку виділено для Сумщини на 2022 рік, обласний центр отримає 28 млн. грн. Ці кошти  передбачено для трьох об’єктів: капітальний ремонт доріг по вул. Шкільній (2 млн. грн.) та провулку Огарьова (1 млн. грн.), а також поточний середній ремонт проспекту ім. М. Лушпи (25 млн. грн.).

Читати також: У Сумах оголошено тендер на поточний ремонт доріг у 2022 році на суму 150 млн. грн.

Нагадаємо, що ремонт проспекту ім. М.Лушпи мав розпочатися в минулому році на умовах співфінансування з державного бюджету (25 млн. грн.) та бюджету Сумської міської ТГ (25 млн. грн.). Але через те, що замовник – ДП «Дороги Сумщини» не зміг вчасно провести тендер, роботи так і не почалися.

Нагадаємо також, що, згідно минулорічної тендерної документації, на ремонт проспекту ім. М.Лушпи необхідно було близько 100 млн. грн. Тож передбаченого фінансування в 50 млн. грн. – вкрай недостатньо. Чи буде Сумська міська рада виділяти додаткові кошти на ремонт цього об’єкту, чи його буде розпочато й не завершено, як вул. Харківську – наразі невідомо.

Доречи, закінчення ремонту по вул. Харківській у цьому році також поки що не передбачено – ані за рахунок державної субвенції, ані за кошти бюджету Сумської ТГ.