Робимо акцент на ремонті вулиць приватного сектору, якими їздить громадський транспорт

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із представниками КП «Шляхрембуд» проінспектував хід виконання робіт із середнього поточного ремонту дороги по вул. Борова.

Роботи на цій ділянці сумські шляховики почали близько двох тижнів тому. Спочатку було замінено бордюрний камінь, а потому почали ремонт дорожнього покриття. До укладання верхнього шару асфальтного покриття взялися 25 червня.

«Ремонт по вулиці Боровій ми почали ще минулого року, цьогоріч плануємо завершити всі роботи. На Хіммістечку ще плануємо закінчувати ремонт вулиці Нижньосироватська. Також будемо починати підготовку до заміни асфальтного покриття по вулиці Глінки. Наше головне завдання, щоб фінансування встигало за виконанням робіт, адже запланована велика кількість об’єктів, які будемо відновлювати в поточному році», – повідомив очільник Сум.

Як зазначив в. о. директора КП «Шляхрембуд» Ігор СИДОРЕНКО, то зараз ще проводяться роботи за середнім поточним ремонтом по вул. 8-го Березня (на ділянці від вул. Білопільський шлях до вул. Олександра Невського), по вул. Нижньосироватська (від вул. Богуна до дитячого садочка «Олімпійський»), по вул. Терезова (від вул. Кооперативна до вул. Воскресенська), по вул. Кленова. Завершується ремонт вул. Привокзальна.

«Цьогоріч ми виділили таку ж суму на ремонти доріг, як і минулоріч, – це 75 млн грн. Також сподіваємося на співфінансування від держави – минулого року такі кошти були направлені на вулицю Харківську. У поточному році, сподіваюся, справедливість буде відновлено – і нам повернуть 50 млн грн, як і планували, для ремонту проспекту Михайла Лушпи. Також для відновлення цього автошляху з коштів громади запланували ще 20 млн грн. Для закінчення робіт по вулиці Харківській також запланували 20 млн грн», – додав Олександр Лисенко.

Фінансування ремонтних робіт на дорогах Сум проводиться згідно з графіком, який сформований до жовтня.

Також міський голова повідомив, що наразі готується рішення виконавчого комітету, яким буде обмежуватися рух великовагового транспорту дорогами міста, адже важливо не тільки відновлювати шляхи, а й берегти їх.

Окрім доріг, КП «Шляхрембуд» виконує капітальний ремонт тротуару в районі буд. № 115 по вул. Романа Атаманюка, також ремонтуються пішохідні доріжки по вул. Троїцька та вул. Металургів.