Сезон ремонту доріг у Сумах майже завершено

КП «Шляхрембуд» практично завершило ремонт доріг у Сумах у 2020 році. 

Наразі в роботі залишається тільки вулиця Харківська, на поточний ремонт якої було додатково виділено з державного бюджету 40 млн. грн. (ділянка від перехрестя з вул.СКД до тяглового мосту). Нажаль, з технічних причин договір на виконання цих робіт департамент інфраструктури міста заключив з КП «Шляхрембуд»  тільки два тижні тому, тож часу на роботу залишилось небагато. Але, поки дозволятимуть погодні, умови підприємство намагатиметься виконати максимальний об’єм робіт.

Наразі укладаються вирівнюючий та нижній шари покриття, робляться технічні тротуари та зупинки громадського транспорту. На сьогодні вже зроблено 900 погонних метрів, найближчим часом буде завершено ділянку до перехрестя з вул. Лінійна.

А далі все буде залежати від фінансування. Адже, за словами директора КП «Шляхрембуд» ОЛЕКСАНДРА ВЕГЕРИ, поки що з виділених 40 млн.  грн. реально прийшло лише 27 млн. грн. (на минулому тижні), і майже всі вони скоро будуть освоєні.

-Якщо найближчим надійде решта фінансування, будемо просуватися далі, до перехрестя з Охтирською, поки погода дозволятиме. Але,знову ж таки, тільки вирівнюючий та нижній шари. Верхній шар ЩМА в будь-якому разі буде укладатися вже наступного року, – повідомив очільник підприємства.

Нагадаємо, що на початку 2020 року із Дорожнього фонду держбюджету було виділено 80 млн. грн. на капітальний ремонт вулиці Харківська в місті Суми. Тендер на ці роботи виграло КП «Шляхрембуд».  Було відремонтовано 3 км дорожнього полотна, вирівняно 2520 м пог. бордюрного каменю, замінено 3960 м пог. старого  бордюрного каменю. Також була оновлена система зливової каналізації: зроблено 7 нових зливових колодязів, замінено 3 люки та 40 решіток. Окрім того, на Харківській встановили 55 нових опор, повністю замінили 148 дорожніх знаків та нанесли 2,2 тис. квадратних метрів пластикової розмітки.

У цілому в 2020 році коштом міського бюджету та силами КП «Шляхрембуд» у Сумах було відремонтовано середнім та поточним ремонтом 27 об’єктів.  Найбільші серед них – Білопільський шлях, вул. Нижньосироватська, вул. Супруна, вул. Декабристів, вул. Брянська, вул. Невського, вул. Садова, вул. Роменська, вул. Косівщинська, вул. Кленова.