Сумська міська рада розгляне питання щодо збільшення видатків на прибирання доріг

Про це повідомив міський голова Сум ОЛЕКСАНДР ЛИСЕНКО на апаратній нараді 24 січня.

Він подякував працівникам КП «Шляхрембуд», які проводили роботи з очистки доріг від снігу, в тому числі, й на вихідних. Загалом протягом останнього тижня на вулицях Сум щодоби працювало не менше 40 одиниць снігоприбиральної та іншої спецтехніки КП «Шляхрембуд» (як вдень, так і вночі), використано більше тисячі кубометрів протиожеледної суміші.

Читати також: У Сумах триває очищення доріг від снігу: задіяна вся техніка КП «Шляхрембуд»

Міський голова наголосив на тому, що необхідно приділити увагу віддаленим мікрорайонам міста, а також включити до схеми прибирання більшу кількість доріг приватного сектору.

Нагадаємо, що на сьогодні багато вулиць у Сумах (в тому числі в приватному секторі) не прибираються через вкрай обмежене фінансування, яке вже третій рік поспіль залишається практично на тому ж рівні і є майже втричі меншим за реальну потребу.

Олександр Лисенко повідомив, що разом із депутатами будуть розглядати питання збільшення фінансування на прибирання доріг. За його словами, порозуміння в цьому аспекті є, тому відповідні пропозиції будуть розглядатися під час наступних сесійних засідань.