Табір «Зоряний» стане комунальним закладом Сумської міської ради

Відповідний проект рішення оприлюднено на офіційному сайті Сумської міської ради.

Дитячий оздоровчий табір «Зоряний» з 2003 року працює як відокремлений структурний підрозділ КП «Шляхрембуд» і весь цей час утримувався за рахунок власних коштів підприємства.

До вартості путівки закладаються лише витрати на функціонування табору протягом оздоровчого сезону – харчування дітей, зарплата персоналу, сплата комунальних послуг, медичний супровід та деякі інші. А от ремонти, міжсезонне утримання, підготовку будівель та території до прийому дітей тощо КП «Шляхрембуд» здійснювало переважно власним коштом.

У 2020 році Сумська міська рада вперше за багато років виділила кошти на ремонт харчоблоку та встановлення пожежної сигналізації в таборі «Зоряний», але поточне утримання, як і раніше, лягає на КП “Шляхрембуд” .

Читати також: Олександр Вегера: «Розриття по вул. 20 років Перемоги має бути ліквідоване якнайшвидше!»

На сьогодні, аби КП «Шляхрембуд» і надалі могло стабільно працювати, розвиватися й гідно конкурувати у сфері своєї основної діяльності (капітальний та поточний ремонт доріг, утримання вулично-дорожньої мережі та штучних споруд) , воно вимушене скорочувати всі зайві витрати. Тож наразі підприємство не має змоги нести таке значне соціальне навантаження, як утримання дитячого оздоровчого табору.

Проектом рішення, що підготовлений управлінням освіти і науки СМР, передбачається створення на базі колишнього табору «Зоряний» КП «Шляхрембуд» (м. Суми, вул. Народна,58) комунального закладу «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Суми» Сумської міської ради» .

Новий заклад буде включено до мережі розпорядників та одержувачів коштів бюджету Сумської міської територіальної громади і фінансування на його утримання буде передбачатися щорічно при формуванні бюджету.

Детальніше з проектом рішення можна ознайомитися тут.