Звернення директора КП СМР “Шляхрембуд” до керівництва Сумської міськради та депутатів

Звернення до міського голови Сум Олександра Лисенка, директора департаменту інфраструктури Сумської міської ради Олександра Журби, депутатів Сумськой міської ради.

У зв’язку з переходом інфраструктури обласного центру на жорсткі графіки подачі електроенергії, світлофорні об’єкти в місті практично втратили свою функцію, що в зимовий період може призвести до повного хаосу на дорогах.

Ми вже бачимо наслідки – кількість ДТП на дорогах Сум (у тому числі із важко травмованими та загиблими) суттєво збільшилась. Вважаю за необхідне виділити з бюджету громади кошти для встановлення на світлофорних об’єктах засобів безперебійного живлення.

Окрім цього, вкрай необхідно направити додаткове фінансування на придбання соляних потиожеледних матеріалів, які подорожчали більш ніж у 10 разів. Нажаль проектом бюджету на 2023 рік ці витрати не передбачені, хоч КП “Шляхрембуд” заздалегідь надавало всі необхідні розрахунки. Адже своєчасна та ефективна обробка доріг протиожеледними матеріалами в зимовий період – це також питання безпеки дорожнього руху.

Директор КП СМР “Шляхрембуд” Олександр Вегера